Midsommar och somrig balkong

God morgon! Här sitter jag och glassar i solen på balkongen i våra nya utemöbler. Vi har bott i lägenheten i ett år men ännu inte skaffat inredning till den, förän nu. Frukosten har därför inmundigats på en solig terass!
 
 
Jag tänkte bjuda på lite bilder från mindsommar - som för övrigt var så fantastiskt mysigt att jag knappt kan tro det själv. Det känns lite som hittepå. Liksom, hur mysigt kan en ha egentligen?
 
Jag och Oscar packade en liten väska och åkte ut på landet utanför Linköping till min bästa vän Ebba. Vi började dagen med att skåla i lite nubbe och lagade sill-lunch innan vi satte oss på trappen för att binda kransar av eklöv och snittblommor. Jag och Ebba hade dessutom, helt oavsikltigt, lyckats matcha våra kläder på ett nästan obehagligt bra sätt. 
 
Väerleksrapporten sa regn och åksa, men ingetdera infann sig under dagen, utan värme och sol fick ta över under sommarens finaste dag. Jag gosade en del med katten Gossen (världens sötaste).
 
 
Efter kubb-spelande och en eller fyra gin and tonic började vi prata om att starta grillen. Vi grillade allt möjligt och sedan var vi så mätta att vi inte ens kunde tänka på att äta rabarberpajen. Därför tog vi en promenad genom skogen för att kasta oss i sjön och simma av oss dagens kvalmiga värme. 
 
 
Lövskogen såg magisk ut i solnedgångens mjuka ljus och där framme gick mina vänner medan deras skratt klingade som ett eko genom den tysta omgivningen. Vattnet var sådär perfekt svalt som det bara kan bli på midsommarafton och visst är det något speciellt med att nakenbada på midsommaraftons sena kväll i skymningen. 
 
 
Efter badet tog vi promenaden vidare förbi detta fantastiska ställe. Det var så tyst och stilla. 
 
 
Dagen efter var vi sega alla fyra. Jag trodde att jag skulle må sämre, men klarade mig helt okej. Vi fick dock lite separationsångest då jag och Oscar skulle rulla hemmåt och bestämde därför att vi skulle ses senare på kvällen för att spela biljard. 
 
 
Ebba och hennes sambo flyttar nämligen snart till sydligare breddgrader och jag kommer att sakna henne så att det redan gör ont i hjärtat. Varje ursäkt vi har för att ses tar vi, och har vi ingen hittar vi på en. Sommaren. 

Connie Crash Course

God morgon världen. Igår var jag ute på äventyr - vilket ni ska få läsa om här. Jag vaknade tidigt på morgonen av att Oscar hade gjort frukost på sängen (!). Om en känner Oscar vet en att han har ett halvkasst morgonhumöt och knappt orkar göra en macka till sig själv. Det var alltså den första frukosten på sägen jag fått på snart 6 år, haha! 
 
I alla fall. Jag satte mig på tåget ner till Göteborg för att dels träffa min bästa Ellen (och träffa hennes kärlek för första gången, woop!) men också för att besöka affären Sticky Skates och köpa mina egna roller derby - skates och utrustning. Jag åkte alltså 3,5 timme enkel väg för att vara på plats i 4 timmar och sedan åka 3,5 timme igen. Ibland är en galen, men äventyr är alltid härligt!
 
 
 
Jag fick så mycket bra hjälp på Sticky Skates och kom därifrån med mina egna Sure-Grip Rebel med Avenger-inomhushjul samt hjälp att montera på utomhus-hjulen och få plats toe-guardsen. Jag köpte självklart alla skydd samt hjälm också och ett skrikrosa tandskydd. Nu är jag redo att ge mig in i derby-världen. Idag ska jag träffa coach Elin och få lite hjälp med grunderna - är så redo!
 
 
För de som inte är bekanta med sporten kan ni slänga ett öga på denna video: 
 

Sommarlov och äventyr!

God morgon där ute i cyberspace. Jag har precis slagit mig ner i soffan för att se några avsnitt av en halvdålig tv-serie. I köket står ett levain-bröd på jäsning och doften av syrlig surdeg sprider sig i en något sval lägenhet. 
 
 
 
Jag har nu haft semester i snart en vecka. Det känns helt fantastiskt, ärligt talat. Varje sommar sedan jg var 15 har jag arbetat på olika sätt. Nu ska jag möta en sommars total ledighet (där pengar ändå trillar in på kontot!!!). Idag händer inte så mycket, mest för att jag har ont i halsen - självklart. I morgon däremot ska jag ta tåget till Göteborg för att köpa mig utrustning till världens coolaste lagsport - roller derby!
 
 
Efter mycket fundering vågade jag nämligen kontakta Linköpings-laget och fick komma och testa. Det är det roligaste jag testat. En fullkontaktssport på rullskridskor med massa tuffa och härliga människor. Passande nog hade laget match strax efter att jag testade, så jag åkte självklart dit och hejade. Vi vann!
 
 
I övrigt rullar livet på. Om några dagar är det midsommarafton och sedan åker jag och Oscar till Kreta i en vecka. Det blir mitt livs första charter-resa någonsin. Jag har aldrig varit på en solsemester. Annars om dagarna sysselsätter jag mig mest med dessa saker: 
 
 
Nintendo och vin. 
 
 
Häng med min favorit. 
 
 
Vegansk matlagning. 
 
 
Selfies. 
 
 
Suröl. 
 
Kanske tar jag nu upp bloggandet under sommaren. Återstår att se.