Det sårar

Ikväll fick jag den här kommentaren på ett av mina senaste inlägg: 
 
"Oj vad du verkar ha gått många steg bakåt i tillfrisknandet. Du verkar mycket "sämre" igen än vad du gjorde förra sommaren..hoppas du får bukt på vikt och tankar och kan tillfriskna ordentligt denna gång utan att balansera på gränsen mellan sjuk och frisk". 
 

Självklart förstår jag att personen bara vill väl. Men det sårar att läsa när jag är mitt inne i viktuppgång där jag frivilligt häller i mig näringsdrycker för att vinna en gång för alla, jag slarvar aldrig med maten, jag äter det jag vill, godis som glass, gröt som grillat utan någon direkt urskiljning. Ja, förra sommaren mådde jag bättre än vad jag gör nu. Men tänk efter lite innan du skriver är du snäll. Jag är ocskå en människa, det är inte fiktion det här utan någons liv du kommenterar varje gång du klickar på den där knappen. Anonymt dessutom. Det sårar även den med mycket skinn på näsan. 
 
 

Rum att andas

Den senaste tiden har jag spenderat nätter och dagar i rum jag älskar och minns från min barndom. Ett sådant rum är det nedanför, med tavlan föreställande en indian och med de fantastiska sjuttiotalstapeterna även i snedtaket. Det är det rum jag sovit i så många gånger hemma hos min mormor och morfar, där jag fortfarande spenderar mina nätter då jag sover över. 


Ett av de andra ställena jag varit på är ute i sommarstugan där min farmor och farfar bosätter sig över semestermånaderna. Min farfar är åttiofem år gammal men arbetar fortfarande sex dagar i veckan tillsammans med min pappa. Dock har han ledigt nu och då är det just här ute i stugan han och farmor huserar. Älskar det stället. De höga björkarna, utsikten över sjön där nere och såklart att bara sitta ute på terassen vid hammocken och dricka kaffe med fina farmor. 
 

Grillkväll

Igår hade vi en helt fantastisk grillkväll med vänner till famijljen. Det grillades kött, kyckling, majskolvar och rostades rotsaker i ugnen tillsammans med citroner, serverades såser och oändligt många tillbehör. Jag drack en öl och lite vin, njöt av sista lediga dagen innan mina sju dagar i sträck och hade det riktigt bra. 
 
 
Hjärnan säger såklart att jag ätit "för mycket", men det skiter jag i. Istället ska jag i eftermiddag träffa underbara Elin för en glass efter jobbet. För det vill jag. Ha!