Glad påsk!

Utan internetuppkoppling i två dagar, men nu är jag åter på bloggen! Jag hoppas att ni har haft en tokfin påsk än så länge. Jag och sambon tog som sagt bil till mina hemtrakter och jag har spenderat mycket tid med mormor och morfar och hjälpt dem laga all mat till påskbordet. Igår trillade även mina morbröder in och min kusin med familj. Full rulle på mina tre söta kusinbarn. Jag har dessutom ätit massa godis, och bakad en ny omgång macarons som jag och de andra smaskade på till efterrätt igår. 
 
 
Såhär fint blev påskbordet! Det här är alltså det kallskurna. På spisen stod även hemgjorda köttbullar, Janssons frestelse, en omelett med räkstuvning samt prinskorv och spenatstuvning. 
 
 
I år var det jag som gjorde de klassiska ägghalvorna. Det är min favorit på påskbordet - jag älskar det! Det är majonnäs och färksa räkor på de ena och röd stenbitsrom på de andra. 
 
 
Förutom allt ståhej i köket har jag sutit mycket i Oscars knä och myst med honom. Det är bra att jag har en liten plats på hans knä när man är så många i samma hus, då har jag alltid någonstans att sitta. Haha!
 

Underbar kväll

Igår efter sista praktikdagen kom jag hem och satte igång med ett andra försök på macarons, denna gången med chokladsmak. Även denna gång gick det vägen och jag lyckades till och med rädda ganachen som skar sig till en början. 
 
 
Efter eftermiddagspysslet åkte jag, sambon och tre vänner ner till stan för att gå på Quiz på Nationernas hus. Det innebär att man sitter och äter, dricker öl eller vin, svarar på frågor med lite musikanknytning och om man vinner får man en del av potten från alla som betalat för quizet. Igår höll sambons tvillingbror i quizet, och temat för kvällen var HBO. Eftersom vårt lag var fyllt av serienördar lyckades vi faktiskt kamma hem första pris!!
 
 
När jag vaknade nu på morgonen var jag sådär riktigt seg som man kan vara efter en utekväll. Nu gör vi oss redo att åka på påsklunch hos sambons mamma och senare tar vi bil till mina hemtrakter för att hälsa på familjen och äta påskbord hos mormor och morfar. Jag älskar traditioner, jag mår lite dåligt om de bryts. Löjligt men sant. 
 
 
Ja, och såhär såg mig frukost ut. Lite gröt, kvarg, bär och annat smått och gott. Yummie yum!