Utmanar och vinner

Jag försöker som sagt att ta det lilla lugna, inte panikplugga och bara slöa nu på förmiddagen för att orka ge gärnet resten av dagen. Jag har legat i badkaret och läst en bok, adventspysslar, tvättat och handlat lite saker för söndagens adventsmys med sambon. När jag klivit upp ur badet började jag tänka över det där med förmiddagsmellis, det är det jag slarvat med frekvent det senaste. Men idag blev det andra bullar (eller kakor, rättare sagt!). När jag handlade passade jag på att köpa pepparkakor, det hör ju julen till, trots allt. Jag bestämde mig för att jag minsann kunde ta en pepparkaka till kaffet, bara för att det är gott och för att det är okej att äta sötsaker även innan lunch! (Jag låser mig lätt vid att jag bara får äta godsaker på eftermiddag/kväll, för att "spara" in på kalorierna - idiot!!). Sagt och gjort! Jag hällde mjölk i kaffet (för en gångs skull) och tog fram en pepparkaka ur skafferiet. Men det räcker ju inte, tänkte jag för mig själv. Därför tog jag en clementin för att komplettera mellanmålet. Jag åt pepparkakan och kände hur julkänslorna och friskhetslängtan värmde inom mig som en varm vinterbrasa. 

Det här pysslade jag ihop i morse - årets adventsljusstake. Jag hittade dessvärre inte strykjärnet, så duken ser helt fruktansvärd ut, men det ska åtgärdas snarast möjligt. 

Adventsfrukost

Tjuvstartade adventsmyset i morse med davosgröt/overnight oats smaksatt med saffran och russin. Ett kokt ägg och en kopp kaffe gjorde måltiden komplett. Utanför fönstret singlar snöflingorna och jag försöker hitta lugnet innan tentan idag.

Skillnaden över några månader

Jag gick tillbaka i arkivet och tittade på mina matbilder. Vad tusan höll jag på med? 

På bilden ser ni en "middag" från perioden då jag var som sjukast. Jag hade gått upp klockan 6 på morgonen för att springa, sedan suttit i skolan och ätit ett Kesomellanmål till lunch, en frukt på eftermiddagen för att sedan spatsera till gymmet där jag slog personligt rekord på 5 km följt av en timmes styrketräning, sedan gick jag hem och åt det ni ser på bilden. Det är en tredjedels tonfiskburk, en matsked kvarg, en halv deciliter bönor och fyra broccolibuketter serverat i ett fullkornstunnbröd. Oj vilken stabil kosthållning! Att jag inte svimmade oftare är ett under. Nu äter jag 6 gånger om dagen, lyfter knappt ett finger och känner hur kroppen ändå vill ha mer mat, mer näring.