Söndag och rekord!

Hej hopp! Det är måndag och jag sitter vid mitt arbetsbord och förbereder dagens alla lektionspass. Jag kan dock inte låta bli att drömskt minnas gårdagens fantastiska seger mot latheten - ett kilometerrekord i löpning (alltså, i ärlighetens namn få man väl ändå kallad det för ett lufsande - but still!). Jag sprang i skogen med ett sommarprat i hörlurarna och sög in septembersöndagens höstiga dofter i lungorna. Jag joggade 14.5 km (!!!!) och är alltså på god väg till mitt halvmarathon. Löftet om ett helt marathon lockar bakom hörnet och jag vill så gärna klara det någon gång i livet. 
 
 
Sedan spenderade jag resten av dagen såhär. 
 
 
Fast på kvällen var jag tvungen att laga mat och blev då sugen på den veganska stir fry jag ibland drar ihop på blomkålsris, massa grönsaker, bönor och MASSA härligt smakrik kokosmjölk som får koka ihop för att sedan stekas skiten ut med massa curry. 
 
 
 
 
Nu är det som sagt måndag och mina elever har redan kommenterat den nya tatuering. Hittills har den varit uppskattad. 
 
 
 
 
 

Follow the white rabbit

Det hände visst en grej igår. 
 
 
 
 
Helt sjukt ont gör det idag. Men jag sprang i alla fall ett ängre pass idag på 12 km innan armen sa stopp. Nästa sittning ska det bli lite färg på min kanin. Det är en Alice i Underlandet-inspirerad tatuering med viktoriansk ram, rosor, 1700-talsfashionista till vit kanin och schackrutor som bakgrund. Jag har alltid identifierat mig med den oerhört stressade kaninen och kände att han kunde gå en plats på min arm tillsammans med den lugna ugglan. Mina motiv betyder egentligen inte så mycket men är en del av mig. Ugglan för den klokhet jag samlade på mig under min sjukdomstid och kaninen som en påminnelse om hur jag är - velig och inte ovanligt panikslagen inför andra människor. Det är fint att min arm är ett konstverk. 
 

Lärare med allt vad det innebär

Hej fina ni. Jag ser att en del fortfarande klickar sig in här trots att uppdateringen sker mycket sporadiskt och med stora mellanrum. Livet är fint och jag har hunnit arbeta i snart en månad. Det har gått mycket upp och ner. Många nya saker att lära in, träffa elever och kollegor, hålla koll på alla koder, papper, nycklar och info samtidigt som jag ska sätta mig in i högstadiebetyg och skaffa fram material. Men det är ju roligt och här följer lite bilder som sammanfattar den senaste månadens bravader. 
 
 
Jag har skaffat ett par rediga Birkenstocksandaler som en riktig lärare bör ha!
 
 
Jag har lagat massor med mumsig vegansk mat!
 
 
Yogan har verkligen kommit mig nära hjärtat de senaste månaderna och jag försöker att genomföra i alla fall två till tre tillfällen varje vecka då jag övar asanas. Har även börjat plocka med mig min egen yogamatta till actic. 
 
 
Hemma i Tibro har det fötts sju små valpar som jag självklart varit hemma och hälsat på, de är så söta att man inte vet var man ska ta vägen. 
 
 
Jag har jobbat mycket och haft himla roligt med att planera nästa område i årskurs åtta: skräck, sci-fi och fantasy!
 
 
Den första Semptember tatuerade jag och min vän in dödsrelikerna på våra fötter som en hyllning till vår gemensamma favoritbok-serie. Det gjorde skitont.