Studenten för hundra evigheter sedan

Jag blev sjuk under jobbet; jag skakade, kände mig yr och trodde jag skulle svimma. Har spenderat kvällen framför TVn med en skål fruktsallad. Bläddrade även igenom gamla bilder från studenten och konstaterar att jag inte är mig själv längre, inte på utsidan i alla fall. Det gör mig förvirrad, lycklig och aningen prestationspressad. Vad gör man när man nått sitt mål? Jag tror jag tuggar på en mandel och kontemplerar tillvaron innan det är sovdags.

Studentliv

Ikväll tittar jag på gamla bilder i arkivet och saknar mina vänner på campus. Snart är sommaren över och då är det på med den röda läraroverallen och iväg på hyss!

Kycklinggryta med linser

Idag har jag lagat kycklinggryta för att kunna ha som matlådor efter jobbet. Det är mättande, nyttigt, gott och enkelt. Full pott, alltså! Jag hade: två kycklingfiléer, rödlök, vitlök, krossade tomater, paprika, blomkål, broccoli, paprika, en deciliter röda linser, hönsbuljong, chilipulver, salt, peppar, curry, oregano och lite vatten. Det låter mycket men egentligen går det ut på att ta det du har i kylen och slänga ihop det till matperfektion! Fräs bara lök och linser i olivolja, släng i kycklingen och bryn den, i med tomater och vatten samt broccoli och blomkål. Krydda och låt puttra på mellanvärme i 20-30 minuter tills kycklingen är genomfärdig och linserna mjuka. Släng i paprikan, smaka av och njut!